Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) održala je informativnu radionicu o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata u Velikoj vijećnici dvorca Mailáth. Radionicu su prigodnim uvodnim riječima otvorili Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca, Mario Turalija, član Uprave HAMAG-BICRO-a i Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.


Cilj radionice bio je slavonskim poduzetnicima približiti i učiniti lakše dostupnima bitne informacije o sredstvima koja im stoje na raspolaganju. Agencija je ovom prigodom s poduzetnicima podijelila prikupljeno iskustvo u vrednovanju i provedbi projekata iz EU fondova kako bi im se olakšao proces prijave i provedbe njihovih projekata.

Mario Turalija, član Uprave HAMAG-BICRO-a ovom prigodom izjavio je: „HAMAG-BICRO djeluje već 20 godina, a uloga Agencije postala je značajno veća ulaskom u Europsku uniju i mogućnošću korištenja EU fondova. Trenutno imamo u provedbi 556 ugovora iz EU fondova, čija ukupna vrijednost iznosi 3,38 milijarde kuna od čega bespovratna sredstva čine 1,24 milijarde kuna. Od toga slavonski poduzetnici u pet županija imaju 123 projekta ukupne vrijednosti 382,6 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva čine 165,3 milijuna kuna. Cijela Osječko-baranjska županija ima 41 projekt ukupne vrijednosti 113,2 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva čine 57,4 milijuna kuna. Želja nam je razvijati s poduzetnicima partnerski odnos i nadamo se da će netko od danas prisutnih biti potaknut ovom radionicom te da će vam pomoći u odluci i motivirati vas da iskoristite mogućnosti iz EU fondova i razvijete svoje poslovanje.“

Na radionici su predstavljeni aktualni otvoreni pozivi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. – 2020., a koje vrednuje i provodi HAMAG-BICRO. Ujedno su najavljeni pozivi iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ prema indikativnom godišnjem planu, a koji će biti objavljeni do kraja godine.

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije prigodom svog obraćanja istaknuo je: „Raduje me sudjelovanje na radionici HAMAG-BICRO-a. Danas uspješan poduzetnik mora biti i rukovoditelj, ali i radnik, računovođa, informatičar, projekt manager ako želi uspješno i inovativno voditi tvrtku. Zato su edukativne radionice poput ove svakom tko se bavi poduzetništvom dobrodošle.

Temeljem prikupljenog iskustva kroz funkciju Posredničkog tijela razine 2 (PT2), HAMAG-BICRO je upoznao poduzetnike s najčešćim pogreškama koje se događaju prilikom izrade projektnih prijava te s pojedinim fazama tijekom provedbe projekta nakon potpisa ugovora. Također, poduzetnicima su prezentirane mogućnosti financiranja putem financijskih instrumenata.

Pozivi iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ koji će biti objavljeni do kraja godine (prema indikativnom godišnjem planu):

  • Kompetentnost i razvoj MSP - faza II (studeni, 2017.)
  • Podrška poduzećima u zadovoljavanju norma, u svrhu poboljšanog pristupa tržištima i povećanju konkurentnosti (prosinac, 2017.)
  • Podrška poduzećima u stjecanju znakova kvalitete u svrhu poboljšanog pristupa tržištima i povećanja konkurentnosti (studeni, 2017.)
  • Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP putem IKT-a- faza II (prosinac, 2017.)
  • Inovacije novoosnovanih MSP- Faza II (studeni, 2017.)
Datum objave: 26.10.2017.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content