Varaždin, 16. svibnja 2022. - Sveučilište Sjever, uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske poštanske banke organizira tjedan karijera UNIN Connect Week  koji se održava u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica od 16. do 20. svibnja 2022. godine.

U tri različite sesije tijekom pet dana održavat će se panel-rasprave s uspješnim predstavnicima priznatih tvrtki i ustanova, predstavljanje djelatnosti i rada tvrtki izlagača te zanimljive radionice za studente Sveučilišta Sjever. Na ovom krovnom događaju okupit će se više od 70-ak međunarodno priznatih tvrtki i ustanova s područja regije, ali i šire. To je odlična prilika za umrežavanje studenata s poslodavcima, ali i za upoznavanje srednjoškolaca sa Sveučilištem, pojedinim studijima i mogućnostima koje im se nude. Osim Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske poštanske banke i HAMAG-BICRO je prepoznao važnost održavanja tjedna karijera te se pridružio u ulozi partnera. Slijedom te uloge, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeran Vrbanec sudjelovao je na panelu na temu "Suradnja akademske i poslovne zajednice u jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva" zajedno s predsjednikom Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskog sabora, mr. sc. Markom Pavićem, državnim tajnikom središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernardom Gršićem, članom Uprave Hrvatske poštanske banke Ivanom Soldom te Petrom Filipanom iz tvrtke Sobočanin d.o.o. Tom je prilikom Vrbanec istaknuo mnogobrojne programe koje provodi HAMAG-BICRO, a koji sadrže neki oblik suradnje s akademskom zajednicom poput programa Provjere inovativnog koncepta (PoC), Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI), Projekt “Inkubacijski centar za bio-znanosti i komercijalizaciju tehnologije – BIOCentar“ te programe za realizaciju poduzetničkih projekata studenata.

Tjedan karijera je namijenjen prije svega studentima, tj. umrežavanju studenata i poslodavaca, a sudeći prema velikom broju ovogodišnjih tvrtki sudionika Tjedna karijera kojih je više od 70 sigurno će studenti imati mnogo prilika za umrežavanje tijekom cijelog tjedna.

Datum objave: 16.05.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content