Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je sudjelovala na prvom sastanku Predsjedavanja Nizozemske EUREKA programom u periodu od 28. do 31. listopada 2019.

Događanje je okupilo preko 90 predstavnika iz EUREKA zemalja, većinom visokih predstavnika, nacionalnih koordinatora projekata i njihovih zamjena, ali i predstavnike Europske komisije i tvrtki koje posluju na globalnom tržištu.

Prvi dan bio je posvećen projektima i poslovnoj suradnji te je održano preko 60 bilateralnih i 8 multilateralnih sastanaka.
Tijekom prvog dana, predstavnice HAMAG-BICRO-a sudjelovale su na strateškim bilateralnim i multilateralnim sastancima s predstavnicima iz Švicarske, Mađarske, Slovenije, Luksemburga, Litve, Kanade, Češke, Danske, Južne Koreje i Španjolske u svrhu buduće suradnje na EUREKA mrežnim i Eurostars projektima.
"Izrazito uspješna godina je iza nas, s najviše projektnih prijava do sada. Prijavljeno je ukupno 425 Eurostars projekata i očekujemo trend rasta u budućnosti", izjavio je Mike Timmermans, Predsjedavajući i Nacionalni koordinator projekata.

Drugi dan bio je posvećen strateškom planiranju i razvoju Programa s posebnim naglaskom na Eurostars-3 (2021.-2027.).

Ispred HAMAG-BICRO-a na događanju su sudjelovale Ira Alaburić, Nacionalni koordinator EUREKA/Eurostars projekata i Sonja Šegvić, zamjenica nacionalne koordinatorice.


Datum objave: 05.11.2019.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content