Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je sudjelovala na prvom sastanku Predsjedavanja Nizozemske EUREKA programom u periodu od 28. do 31. listopada 2019.

Događanje je okupilo preko 90 predstavnika iz EUREKA zemalja, većinom visokih predstavnika, nacionalnih koordinatora projekata i njihovih zamjena, ali i predstavnike Europske komisije i tvrtki koje posluju na globalnom tržištu.

Prvi dan bio je posvećen projektima i poslovnoj suradnji te je održano preko 60 bilateralnih i 8 multilateralnih sastanaka.
Tijekom prvog dana, predstavnice HAMAG-BICRO-a sudjelovale su na strateškim bilateralnim i multilateralnim sastancima s predstavnicima iz Švicarske, Mađarske, Slovenije, Luksemburga, Litve, Kanade, Češke, Danske, Južne Koreje i Španjolske u svrhu buduće suradnje na EUREKA mrežnim i Eurostars projektima.
"Izrazito uspješna godina je iza nas, s najviše projektnih prijava do sada. Prijavljeno je ukupno 425 Eurostars projekata i očekujemo trend rasta u budućnosti", izjavio je Mike Timmermans, Predsjedavajući i Nacionalni koordinator projekata.

Drugi dan bio je posvećen strateškom planiranju i razvoju Programa s posebnim naglaskom na Eurostars-3 (2021.-2027.).

Ispred HAMAG-BICRO-a na događanju su sudjelovale Ira Alaburić, Nacionalni koordinator EUREKA/Eurostars projekata i Sonja Šegvić, zamjenica nacionalne koordinatorice.


Naše uspješne priče Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content