U Krapini je održana konferencija “Žene i poduzetništvo u KZŽ 2020”, druga po redu konferencija koja je održana na novoj lokaciji, Poslovno – tehnološkom inkubatoru Krapinsko – zagorske županije u krapinskoj poslovnoj zoni. Snježana Leljak, organizatorica konferencije i direktorica tvrtke SL komunikacije d.o.o., istaknula je da je konferencija “prvenstveno namijenjena ženama poduzetnicima i onima koje to žele postati, bez obzira vode li OPG, poduzeće, samostalnu djelatnost, obrt ili nešto treće”.

"Tu smo da ohrabrimo žene, da im kažemo da nisu same, da slobodno uđu u svijet poduzetništva, jer danas ništa nije sigurno i sve je rizik, kako u životu, tako i u poslovnom svijetu, a što nam je pokazala i koronavirus kriza. Teže se odlučiti za poduzetništvo jer smo rastrgane između obiteljskih i poslovnih obveza. Očekuje se od nas da budemo dobre mame, da savršeno radimo svoj posao, da smo lijepo sređene i dobro raspoložene, a to je teško. Nadam da će ova konferencija danas i ona sljedeće godine pokazati da nas ima i da si možemo zajedno pružiti podršku, mentorirati jedna drugu, umrežiti se i pomoći jer smo zajedno jače", rekla je Leljak te pozvala žene da se učlane u Poduzetnički klub žena.

Nakon uvodnih govora sudionice su sudjelovale u panelu "Programi financiranja i poticanja poduzetništva u RH - novosti u 2020." tijekom kojeg su panelistice informirale slušateljice o mogućnostima financiranja poduzetničkih ideja i projekata. Predstavnica HAMAG-BICRO-a, Josipa Kutle Stepančić, voditeljica Službe za zajmove predstavila je sudionicima programe koje provodi Sektor za financijske instrumente HAMAG-BICRO-a. Na panelu je sudjelovala Sanja Mihovilić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Krapinsko-zagorske županije, Goran Vukmanić, predstojnik HZZZ-a, područnog ureda Krapina te Romana Kerep, voditeljica World Business Angles Forum ureda u Hrvatskoj. Osim financiranja, panelistice su kroz svoje priče uspjeha približile slušateljicama svijet poduzetništva, dotaknule su se i drugih aktualnih tema te razmijenile iskustva vezano uz digitalizaciju i internetsku infrastrukturu.

Datum objave: 25.06.2020.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content