Antunovac, 26. studeni 2019. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjelovala je na konferenciji „Prkosne i ponosne“ u organizaciji mreže žena poduzetnica Women in Adria u Poduzetničkom inkubatoru u Antunovcu. Cilj ove konferencije je edukacija i umrežavanje žena poduzetnica i onih koje to žele postati, kao i pokretanje dijaloga s lokalnim vlastima o specifičnostima ženskog poduzetništva i mogućnostima potpore.

Sudionice su se educirale o tome kako osigurati naplatu potraživanja i naplatiti se u slučaju neplaćanja, o čemu je govorila odvjetnica Vesna Koški. O pripremi EU projekata govorila je Tajana Lovrić iz tvrtke PJR d.o.o. O temi kako lokalne vlasti mogu pomoći poduzetnicama s poduzetnicama su u raspravi sudjelovali Davor Tubanjski, načelnik Općine Anutnovac, Mario Turalija, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, Nataša Tramišak – pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Osječko-baranjske županije te Danijela Žagar načelnica uprave za poduzetništvo i obrt (MINGO).

Načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski istaknuo je važnost poduzetništva za Općinu Antunovac, te dodao kako će se u proračunu za iduću godinu značajna sredstva usmjeriti na rast ženskog poduzetništva. Nataša Tramišak kazala je kako je zadnjih 10 godina poduzetništvo u ovoj županiji na niskoj razini, ali u posljednjoj godini bilježi se porast broja poduzetnika, i to onih koji posluju s dobiti.

„Ima puno više osnovanih tvrtki nego onih koje se gase. Žensko poduzetništvo je na razini cijele RH prepoznato kao problem. Umrežavanje žena i razmjena iskustava je jako bitna. Žene često imaju ideju, ali ne znaju kako“, istaknula je Tramišak te navela što javni sektor može napraviti: „Koristeći sredstva dostupnih fondova možete dobiti subvencioniranje kamatne stope, ali to je kredit i to morate vratiti. Umjesto kredita postoje i potpore, Osječko-baranjska županija ih daje svake godine,“ istaknula je Tramišak.

Mario Turalija je istaknuo konkretne pogodnostima koje HAMAG-BICRO nudi poduzetnicima početnicima. „Mi radimo u službi poduzetnika i naš cilj je da oni što više koriste naše usluge kako bi pospješili svoj rast i stvorili dodanu vrijednost, što se tiče prihoda i dobiti, ali i zapošljavanja“, istaknuo je Turalija.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO