28. travnja 2017. održana je konferencija Investicijski potencijal istočne Slavonije u Hotelu Slavonija u Vinkovcima u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) u suradnji s gradom Vinkovci.


Cilj konferencije bio je predstaviti poduzetnicima s područja Istočne Slavonije mogućnost suradnje s tvrtkama koje traže dobavljače na području te regije, kao i sve pogodnosti, mogućnosti, poticaje i potpore koje Vlada RH, pojedina ministarstva, ali i jedinice lokalne samouprave pružaju poduzetnicima koji žele poslovati na području Istočne Slavonije. Konferencija je okupila brojne poduzetnike i zainteresirane ulagače, među kojima i predstavnike Vinke, AgroFructus Grupe, PKK Karlovačke industrije, Podravke, kao i Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

"Iako Slavonija ima sve predispozicije da bude razvijeno gospodarstvo, situacija u kojoj se nalazi ozbiljna je, a naša je dužnost kao kuće gospodarstva potpomoći njenom razvoju", rekao je predsjednik HGK Luka Burilović prilikom otvaranja konferencije. "Ovo je dugoočekivani projekt koji je ključan zbog popravka demografske slike, ali i zaustavljanja odlaska mladih iz Hrvatske. Uz pokretače gospodarstva, poput PIK-a, Spačve i Borova, Vinkovci su oduvijek bili grad malih i srednjih poduzetnika. To je ono što Vinkovcima moramo vratiti kako bismo otvorili nova radna mjesta i stvorili bolju budućnost za mlade i kako bismo Slavoncima omogućili budućnost kakvu zaslužuju", ističe Burilović."

Na konferenciji je, između ostalih, o mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata govorio g. Vjeran Vrbanec, predsjednik uprave HAMAG BICRO-a, a u sklopu panel diskusije govorilo se o mogućnostima financiranja i suradnje s tvrtkama koje imaju potrebe za dobavljačima s područja istočne Slavonije. Na panelu su, uz g. Vrbanca, sudjelovali g. Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke d.d. Koprivnica, g. Domagoj Franić, direktor Vinke d.d. Vinkovci, g. Denis Matijević, predsjednik uprave u AgroFructus Grupi i g. Igor Miljak, predsjednik uprave PPK karlovačke mesne industrije.

Datum objave: 02.05.2017.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content