28. travnja 2017. održana je konferencija Investicijski potencijal istočne Slavonije u Hotelu Slavonija u Vinkovcima u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) u suradnji s gradom Vinkovci.


Cilj konferencije bio je predstaviti poduzetnicima s područja Istočne Slavonije mogućnost suradnje s tvrtkama koje traže dobavljače na području te regije, kao i sve pogodnosti, mogućnosti, poticaje i potpore koje Vlada RH, pojedina ministarstva, ali i jedinice lokalne samouprave pružaju poduzetnicima koji žele poslovati na području Istočne Slavonije. Konferencija je okupila brojne poduzetnike i zainteresirane ulagače, među kojima i predstavnike Vinke, AgroFructus Grupe, PKK Karlovačke industrije, Podravke, kao i Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

"Iako Slavonija ima sve predispozicije da bude razvijeno gospodarstvo, situacija u kojoj se nalazi ozbiljna je, a naša je dužnost kao kuće gospodarstva potpomoći njenom razvoju", rekao je predsjednik HGK Luka Burilović prilikom otvaranja konferencije. "Ovo je dugoočekivani projekt koji je ključan zbog popravka demografske slike, ali i zaustavljanja odlaska mladih iz Hrvatske. Uz pokretače gospodarstva, poput PIK-a, Spačve i Borova, Vinkovci su oduvijek bili grad malih i srednjih poduzetnika. To je ono što Vinkovcima moramo vratiti kako bismo otvorili nova radna mjesta i stvorili bolju budućnost za mlade i kako bismo Slavoncima omogućili budućnost kakvu zaslužuju", ističe Burilović."

Na konferenciji je, između ostalih, o mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata govorio g. Vjeran Vrbanec, predsjednik uprave HAMAG BICRO-a, a u sklopu panel diskusije govorilo se o mogućnostima financiranja i suradnje s tvrtkama koje imaju potrebe za dobavljačima s područja istočne Slavonije. Na panelu su, uz g. Vrbanca, sudjelovali g. Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke d.d. Koprivnica, g. Domagoj Franić, direktor Vinke d.d. Vinkovci, g. Denis Matijević, predsjednik uprave u AgroFructus Grupi i g. Igor Miljak, predsjednik uprave PPK karlovačke mesne industrije.

Datum objave: 02.05.2017.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content