Županja, 6. ožujka 2024. - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjelovala je na informativno-edukativnom događanju "EU FONDOVI - Nove prilike 2021.- 2027.", u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Informativno-edukativno događanje „EU FONDOVI - Nove prilike 2021.-2027.“ namijenjeno je predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima regionalnih i lokalnih razvojnih agencija, korisnicima i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova te dionicima regionalnog i lokalnog razvoja.

Prilikom uvodnog obraćanja prisutnima se obratio ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić. Potom je uslijedio video o razvoju Vukovarsko-srijemske županije nakon čega je započeo predviđeni program. Tijekom događanja uzvanicima su predstavljene aktualne mogućnosti financiranja razvojnih projekata u okviru Kohezijske politike u financijskom razdoblju 2021.-2027. Ujedno je bilo riječi i o industrijskoj tranziciji Panonske Hrvatske, vidljivosti projekata te mogućnostima realizacije projekata kroz financijske instrumente i zajedničkoj poljoprivrednoj politici Europske unije.

Na panel raspravi "Razgovori o mogućnostima koje pružaju financijski instrumenti" sudjelovala je Dijana Bezjak, voditeljica Službe za financijske instrumente iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Iva Debanić, ravnateljica Sektora za financijske instrumente iz HAMAG-BICRO-a te poduzetnik Zvonimir Prgomet iz Tvornice ulja Vinkovci d.o.o. Dijana Bezjak je na početku panela govorila o pripremi za korištenje sredstava u novom programskom razdoblju, a potom je u razgovor uvela ostale paneliste. Svoja iskustva korištenja fondova Europske unije na lokalnoj razini predstavio je Zvonimir Prgomet. Sudionicima je ispričao o korištenju ESIF jamstva, koje je pomoglo u daljnjem razvoju njegove tvrtke koja se bavi proizvodnjom hladno prešanog suncokretovog ulja. Istaknuo je da je imao izrazito pozitivno iskustvo prilikom apliciranja za ESIF jamstvo jer je sam proces bio brz i efikasan. Potom je Iva Debanić govorila o novim mogućnostima financiranja za poduzetnike.

Datum objave: 07.03.2024.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content