Zagreb, 19. ožujka 2024. - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjeluje na drugom izdanju najveće regionalne FinTech konferencije - Money motion koja će se održati 21. i 22. ožujka na Velesajmu u Zagrebu. Konferencija će okupiti stručnjake iz područja financijskih tehnologija iz cijelog svijeta. Očekuje se preko 2500 posjetitelja, a program će se odvijati na dvije pozornice uz popratnu networking zonu te 1500 m2 expo zone unutar koje će HAMAG-BICRO imati svoj štand.

Nakon prve uspješnice, na glavnu pozornicu konferencije vraćaju se Andrius Bičeika iz Revoluta, Panagiotis Kriaris, stručnjak za financijske tehnologije i voditelj poslovnog razvoja u Unzeru, brzorastućoj platformi za internacionalna plaćanja, i Balázs Békeffy, predsjednik uprave OTP banke. Na pozornici pridružit će im se Meeri Savolainen, osnivačica i direktorica berlinskog pionira u osiguravateljskog tehnologiji INZMO, Péter Csányi, zamjenik izvršnog direktora i glavni direktor digitalnog sektora, te član Upravnog odbora OTP grupe, i Aleksandra Babić, direktorica za B2B i produkt marketing za Europu u Mastercardu.

Konferencija će pokriti sve relevantne teme industrije od bankarstva osobnih financijaprivatnosti kibernetičke sigurnostiumjetne inteligencije i blockchaina do digitalnog identitetaInsurTecha openbankinga te regulatorne tehnologije. U prvom izdanju konferencije Money motiona na Startup pozornici od brojnih prijava odabrano je bilo deset obećavajućih timova. Oni su svoja rješenja predstavili stručnom žiriju sastavljenom od predstavnika vodećih investicijskih fondova u regiji, a troje najboljih podijelili su nagradni fond od 5.000 eura. Glavni pobjednik bio je ViaBank, startup iz Bugarske s tehnologijom otvorenog bankarstva za plaćanje koji je sa sobom odnio ček za 3.000 eura. Ove godine je nagradni fond udvostručen na 10.000 eura, a HAMAG-BICRO je ponovo ponosni pokrovitelj.

Datum objave: 19.03.2024.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content