Virovitica, 31. ožujak 2022. - Već sedmu godinu za redom poslovni tjednik Lider Media organizira izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj. Misija projekta jest prepoznavati i promicati investicije koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost te primjerom i stečenim iskustvima jačaju povjerenje u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače.

U Virovitici je počeo drugi ovogodišnji forum Lider invest, ovaj put Lider invest istok na kojem su se održala dva okrugla stola te uvodni panel 'Izazovi poslovanja u vremenima nestabilnosti' Marijene Ivanov s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

U pozdravnom govoru glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović rekao je da vjeruje da će se poduzetnici iz ovog dijela zemlje prijaviti za nagrade. Naglasio je da se vide pozitivne promjene u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji, broj investicija raste, odnosno vidljiv je napredak. On je rekao da je do sada nagrađeno 66 tvrtki i niti jedna od njih do sada nije imala problema s tim investicijama, niti u cjelokupnom poslovanju.

Zlatko Pleša, predsjednik HGK Županijske komore Virovitica rekao je da je na području VPŽ-a bilo je 58 investitora, a vrijednost ukupnih ulaganja bila su 62 posto veća u 2020. u odnosu na 2019. Preko 50 posto pak ukupne vrijednosti investirano je u prerađivačkom sektoru. On je pozdravio Liderovu inicijativu da promiče investicije u Hrvatskoj. Aktivnosti HGK usmjerene su u privlačenju investitora. Strani ulagači žele od HGK dobiti kvalitetne informacije o lokacijama kako bi ih mogli uspoređivati, a prilikom odabira lokacija na prvom mjestu stavljaju brzinu procedure. HGK je izgradio online katalog investicijskih projekata, preko 120 projekata. Jedan od ključnih faktora, zaključio je, izgradnja je brze ceste Bjelovar – Virovitica – Terezino polje koja će doprinijeti razvoju županije.

Vlasta Honjek – Golinac, zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice, rekla je da ovakvi forumi pokazuju da moramo ići dalje, unatoč teškim vremenima, podsjetivši da Virovitica gospodarski jača, ali i upozorivši na problem radne snage.

Na okruglom stolu 'Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije unatoč svim preprekama' govorio je Bojan Mijok (pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije), Emina Kovač (ravnateljica Razvojne agencije VPŽ-a) i Neda Martić (direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ-a), a razgovor je moderirala zamjenica glavnog urednika Lidera Manuela Tašler.

'Investitori i dobri primjeri iz prakse' naziv je teme drugog okruglog stola. Svoja iskustva sa sudionicima foruma podijelili su Ivan Ergović (predsjednik Uprave Nexe), Denis Nemčević (direktor Spider grupe), Ivan Matić (direktor Gumix-Elastor) i Nenad Sabljak (predsjednik Uprave Radlovca), a moderirao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content