Foto: Ratko Mavar

Osijek, 16. svibnja 2024. - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) višegodišnji je partner projekta Lider invest kojeg organizira poslovni tjednik Lider. U sklopu projekta organizira se nekoliko foruma poput ovoga, koji se održao danas u Osijeku na temu: "Kako unaprijediti investicijsku klimu u Osječko-baranjskoj županiji".

Na osječkom forumu su predstavljene neke od najboljih investicija iz istočnog dijela Hrvatske te je bilo govora o uvjetima njihovog financiranja kao i o gospodarskom okruženju. Na samom početku foruma je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović predstavio projekt koji se provodi od 2016. obilaskom hrvatskih regija i održavanjem investicijskih mini foruma. Na taj način nastoji se poduzetnicima pružiti potrebne informacije o investicijskoj klimi, inicijativama jedinica lokalne samouprave, mogućnostima i izvorima financiranja te otvaramo raspravu o dosad pokrenutim projektima. Potom je uslijedio pozdravni govor dekana EFOS-a Borisa Crnkovića, kao i zamjenice osječkog gradonačelnika Jasenke Crnković koja je forum svečano otvorila.

Nakon svečanog otvorenja počela je prva prezentacija na temu "Financijski instrumenti za poduzetnike" koju je održao Ivica Sabo, voditelj ispostave HAMAG-BICRO-a u Osječko-baranjskoj županiji. Sabo je u prezentaciji istaknuo programe koje poduzetnici imaju na raspolaganju iz Višegodišnjeg financijskog okvira 2021. -2027., a koji se odnose na zajmove, jamstva te programe za ruralni razvoj. Sljedeću prezentaciju je održala prof. dr. sc. Đule Borozan na temu "Makroekonomsko okruženje: Snalaženje u uvjetima rastućih globalnih rizika i neizvjesnosti".

Glavna panel rasprava s temom "Kako unaprijediti investicijsku klimu u Osječko-baranjskoj županiji" održala se u središnjem dijelu programa, a panelisti su bili: Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ-e, Boris Čagalj, voditelj Područnog ureda Osijek Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Nikola Velicki, osnivač i izvršni direktor u RABO-u, Kornelija Zvečevac, operativna direktorica u EcoCortecu te Ivan Jelušić, suosnivač i CSO u ORQA-i dok je moderatorica panela bila novinarka Ksenija Puškarić.

Datum objave: 16.05.2024.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content