Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je devetu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Razvojne agencije Grada Velika Gorica – VE - GO -RA, te upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: Posljednjih nekoliko tjedana intenzivno radimo na projektu decentralizacije, kako bi svaki mali poduzetnik imao čim bolji pristup svim mogućnostima koje su mu na raspolaganju. Ovakav pristup siguran je put ka stabilnijem razvoju cjelokupnog gospodarstva. Konkretno, projekt decentralizacije ogleda se u otvaranju ispostava u svim županijama. U tome nam uvelike pomažu resorno ministarstvo, lokalni partneri – županije i gradovi te lokalne razvojne agencije te im na tome zahvaljujem. Danas u vašem gradu i vašoj županiji otvaramo vrata naše devete ispostave te pozivam sve poduzetnike da se informiraju o svim aktualnim i budućim programima koji su im na raspolaganju.  Dosada smo u Zagrebačkoj županiji potaknuli gotovo 2,4 milijarde kuna, kroz više od 1000 poduzetničkih projekta, čime smo stvorili preduvjet za otvaranjem gotovo 1900 novih radnih mjesta.”

Vjeran Vrbanec
Izvor: HAMAG-BICRO

Kroz projekt BOND i otvaranje ispostava po cijeloj RH usluge HAMAG-BICRO-a bit će dostupnije svim poduzetnicima u državi stoga pozdravljam napore Agencije u decentralizaciji svojih usluga i približavanju krajnjim korisnicima. Pridodamo li tome mjere koje provode gradovi i županije dobit ćemo sinergijski učinak koji naši poduzetnici i zaslužuju. Konkretno Zagrebačka županija u posljednje dvije pandemijske godine poduzetnicima je bespovratno dodijelila gotovo 24 milijuna kuna“ – izjavio je zamjenik župana Zagrebačke županije, Damir Tomljenović, podsjetivši kako se Zagrebačka županija prema ukupnim prihodima poduzetnika smjestila na drugo mjesto, odmah iza Grada Zagreba.

Otvorenje ispostave
Izvor: HAMAG-BICRO

„Kao ravnateljica razvojne agencije Grada koja je osnovana kao javna ustanova sa zadatkom da bude razvojna platforma za pružanje informativne, savjetodavne, konzultantske i operativne podrške sudionicima lokalnog razvoja, sa snažnim naglaskom na umrežavanje javnih institucija, gospodarskih subjekata i organizacija civilnog društva, iznimno sam sretna i ponosna što je ovaj ured otvoren u našem Gradu. Poduzetništvo je sektor malog gospodarstva koji je danas predvodnik gospodarskog rasta, nevezano o kojem se segmentu poduzetništva radi. Velika Gorica čini gotovo četvrtinu poduzetništva u Zagrebačkoj županiji te ima nekoliko specifičnosti koje dolaze iz odlične prometne povezanosti, ali i tradicije obrtništva. Te specifičnosti su ubrzan razvoj logističkih centara i trgovine, snažna veza sa zračnom lukom, ali i tradicija u drvno-prerađivačkoj djelatnostima. Sve ove djelatnosti, odnosno svi poduzetnici koji djeluju u našemu gradu, trebaju potporu, stoga težimo ovakvim oblicima suradnje. – izjavila je Mateja Kalisar,  direktorica Razvojne agencije grada Velike Gorice - VE-GO-RA.

Ante-Janko Bobetko
Izvor: HAMAG-BICRO

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, predstavio je planirane aktivnosti putem Mreže BOND u okviru projekta BOND. U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Velikoj Gorici poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenik Agencije Damir Nehyba .

Datum objave: 09.02.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content