Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je osmu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Vinkovci, na adresi Ul. Dragutina Žanića Karle 16, Vinkovci. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Ivan Bosančić, Ante-Janko Bobetko, Vjeran Vrbanec, Damir Dekanić
Izvor: HAMAG-BICRO

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: Agencija HAMAG-BICRO pozicionirala se kao središnja institucija za sve mikro, male i srednje poduzetnike kojima je potrebna financijska podrška, od financiranja same ideje, preko razvoja i komercijalizacije proizvoda ili usluge, pa sve do izlaska na domaće i strano tržište. Kako bi osigurali stabilan razvoj cjelokupnog gospodarstva u svim dijelovima Republike Hrvatske jednako, započeli smo s projektom decentralizacije, čija se realizacija konkretno ogleda u otvaranju ispostava u svim županijama. U tome nam uvelike pomažu resorno ministarstvo, lokalni partneri županije i gradovi te lokalne razvojne agencije i inkubatori te im na tome zahvaljujem. Danas u vašem gradu i vašoj županiji otvaramo našu osmu ispostavu te se nadam da će poduzetnici na najbolji mogući način iskoristiti sve mogućnosti koje im budu na raspolaganju. Agencija HAMAG-BICRO do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji potaknula gotovo 636 milijuna kuna investicija, kroz više od 530 poduzetničkih ugovora, čime je stvoren preduvjetza otvaranje 720 novih radnih mjesta.“

Vjeran Vrbanec
Izvor: HAMAG-BICRO

„Veseli me otvorenje Ispostave posebice stoga što sam u svom mandatu stavio naglasak na razvoj malih gospodarstava i malog poduzetništva te pomoći poduzetnicima za uvođenje inovacija i investicija u tom sektoru. Smatram kako će njeno otvorenje u našoj županiji doprinijeti razvoju mreže poduzetničkih potpornih institucija.„ rekao je župan Vukovarsko -srijemske županije, Damir Dekanić.

Damir Dekanić
Izvor: HAMAG-BICRO

Vjerujem kako će otvaranjem ureda HAMAG-BICRO-a u Poduzetničkom inkubatoru, u kojem su svi prostori popunjeni, vinkovački poduzetnici ostvarivati još bolju suradnju s ovom agencijom i dodatno unaprijediti svoje poslovanje. Naravno, napominjem kako i naše poduzetničko-potporne institucije (VIA i Tehnološki park s Poduzetničkim inkubatorom) stoje na raspolaganju našim poduzetnicima u svim sferama i ciklusima njihova poslovanja. Siguran sam i kako će buduće proširenje zone Zalužje biti dodatan impuls za razvoj gospodarstva kako u našem gradu, tako i u našoj županiji.“izjavio je gradonačelnik Vinkovaca, Ivan Bosančić.

Izvor: HAMAG-BICRO

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, predstavio je planirane aktivnosti putem Mreže BOND u okviru projekta BOND. U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ante-Janko Bobetko
Izvor: HAMAG-BICRO

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Vinkovcima poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Agencije Biljana Tintor Jerković .

Datum objave: 04.02.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content