Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je petu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ - BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Sisak - PISAK na adresi Capraška ulica 12 u Sisku. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Povodom svečanog otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Sisku, okupljenim uzvanicima uvodno se obratio župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, mag. iur.: “Često govorimo o tome koliki je značaj poduzetništva i gospodarstva u kontekstu revitalizacije naše županije, stoga smo u suradnji s HAMAG-BICRO-om i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) osigurali beskamatne kredite za koje vjerujemo da će značajno doprinijeti rastu i uspješnom daljnjem djelovanju naših poduzetnika i gospodarstvenika. Današnje otvorenje ispostave HAMAG-BICRO-a, konkretan je potez kojim država daje podršku gospodarstvu. Ispostava u Sisku podrazumijeva blizinu usluge, djelatnike koji su na raspolaganju poduzetnicima kako za savjetodavne smjernice, tako i za konkretno realiziranje dodjele beskamatnih sredstava i svih drugih dostupnih mjera za poticanje gospodarstva.”

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: “Projekt BOND reflektira zadani cilj daljnjeg razvoja agencije HAMAG-BICRO koja je na raspolaganju mikro, malim i srednjim poduzetnicima već gotovo tri desetljeća. Naš krajnji cilj je decentralizacija. Potaknuti potrebama poduzetnika koje osluškujemo dugi niz godina, ovim projektom spajamo županije i disperziramo znanja, sadržaje i poslovne susrete do sad većinom akumulirane u glavnom gradu. S ciljem stvaranja povoljnijeg poduzetničkog okruženja, raspodijelit ćemo dijelove našeg uhodanog sustava u svih 20 županija kako bismo kreirali ujednačen, standardiziran i međusobno sinkroniziran sustav podrške poduzetnicima, aparat koji će im služiti kao servis za sve njihove potrebe poslovanja.”

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-aodržao je prezentaciju „Decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a putem Mreže BOND“ u okviru koje je predstavio planirane aktivnosti u okviru projekta BOND. U ulozi domaćina, prisutne je pozdravila Krunoslava Kosina Milutinović, voditeljica Poduzetničkog inkubatora Sisak: “PISAK kao prvi i najveći privatni poduzetnički inkubator u Republici Hrvatskoj svakodnevno živi i radi s poduzetnicima. Upravo je otvaranje ispostave HAMAG-BICRO-a u PISKU „kruna“ kontinuiranog nadopunjavanja usluga koje pružamo poduzetnicima, to je usluga „sve na jednom mjestu“ za poduzetnike Sisačko-moslavačke županije. Dolazak HAMAG-BICRO-a u Sisak predstavlja dolazak u nukleus realnog života lokalnih poduzetnika. To znači da sustav ide prema dostupnosti, sagledavanju i zasigurno učinkovitijem rješavanju problema s kojima se poduzetnici susreću.“

Svečanom otvorenju ispostave u Sisku nazočili su Tihomir Babić, predsjednik Županijske komore Sisak i Adolf Cvanciger, predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, kao i predstavnici poduzetničkih potpornih institucija iz Sisačko-moslavačke županije. Osim Krunoslave Kosine-Milutinović, voditeljice Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK, otvorenju su nazočili Katarina Ivančić, ravnateljica Petrinjske razvojne agencije PETRA, Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije grada Novske NORA, Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije i Tomislav Kojundžić, direktor Razvojne agencije MRAV.

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, čiji je član i Poduzetnički inkubator Sisak – PISAK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Sisku poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Katarina Luketić .

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content