Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je petu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ - BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Sisak - PISAK na adresi Capraška ulica 12 u Sisku. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Povodom svečanog otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Sisku, okupljenim uzvanicima uvodno se obratio župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, mag. iur.: “Često govorimo o tome koliki je značaj poduzetništva i gospodarstva u kontekstu revitalizacije naše županije, stoga smo u suradnji s HAMAG-BICRO-om i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) osigurali beskamatne kredite za koje vjerujemo da će značajno doprinijeti rastu i uspješnom daljnjem djelovanju naših poduzetnika i gospodarstvenika. Današnje otvorenje ispostave HAMAG-BICRO-a, konkretan je potez kojim država daje podršku gospodarstvu. Ispostava u Sisku podrazumijeva blizinu usluge, djelatnike koji su na raspolaganju poduzetnicima kako za savjetodavne smjernice, tako i za konkretno realiziranje dodjele beskamatnih sredstava i svih drugih dostupnih mjera za poticanje gospodarstva.”

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: “Projekt BOND reflektira zadani cilj daljnjeg razvoja agencije HAMAG-BICRO koja je na raspolaganju mikro, malim i srednjim poduzetnicima već gotovo tri desetljeća. Naš krajnji cilj je decentralizacija. Potaknuti potrebama poduzetnika koje osluškujemo dugi niz godina, ovim projektom spajamo županije i disperziramo znanja, sadržaje i poslovne susrete do sad većinom akumulirane u glavnom gradu. S ciljem stvaranja povoljnijeg poduzetničkog okruženja, raspodijelit ćemo dijelove našeg uhodanog sustava u svih 20 županija kako bismo kreirali ujednačen, standardiziran i međusobno sinkroniziran sustav podrške poduzetnicima, aparat koji će im služiti kao servis za sve njihove potrebe poslovanja.”

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-aodržao je prezentaciju „Decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a putem Mreže BOND“ u okviru koje je predstavio planirane aktivnosti u okviru projekta BOND. U ulozi domaćina, prisutne je pozdravila Krunoslava Kosina Milutinović, voditeljica Poduzetničkog inkubatora Sisak: “PISAK kao prvi i najveći privatni poduzetnički inkubator u Republici Hrvatskoj svakodnevno živi i radi s poduzetnicima. Upravo je otvaranje ispostave HAMAG-BICRO-a u PISKU „kruna“ kontinuiranog nadopunjavanja usluga koje pružamo poduzetnicima, to je usluga „sve na jednom mjestu“ za poduzetnike Sisačko-moslavačke županije. Dolazak HAMAG-BICRO-a u Sisak predstavlja dolazak u nukleus realnog života lokalnih poduzetnika. To znači da sustav ide prema dostupnosti, sagledavanju i zasigurno učinkovitijem rješavanju problema s kojima se poduzetnici susreću.“

Svečanom otvorenju ispostave u Sisku nazočili su Tihomir Babić, predsjednik Županijske komore Sisak i Adolf Cvanciger, predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, kao i predstavnici poduzetničkih potpornih institucija iz Sisačko-moslavačke županije. Osim Krunoslave Kosine-Milutinović, voditeljice Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK, otvorenju su nazočili Katarina Ivančić, ravnateljica Petrinjske razvojne agencije PETRA, Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije grada Novske NORA, Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije i Tomislav Kojundžić, direktor Razvojne agencije MRAV.

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, čiji je član i Poduzetnički inkubator Sisak – PISAK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Sisku poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Katarina Luketić .

Datum objave: 20.01.2022.
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content