SLAVONSKI BROD, 14.02.2022. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je desetu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Županijske komore HGK. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Vjeran Vrbanec
Izvor: HAMAG-BICRO

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: Agencija HAMAG-BICRO nekoliko posljednjih tjedana intenzivno radi na otvaranju ispostava u cijeloj Hrvatskoj. Današnjim otvaranjem ispostave u vašoj županiji i vašem gradu, pokrili smo cijelu Slavoniju. Slikovito govoreći, otvorili smo svoja vrata svim slavonskim poduzetnicima, kako bi na taj način pomogli njihov rast i razvoj, koji će u konačnici generirati rast cjelokupnog gospodarstva, što predstavlja jedan od ciljeva ovoga projekta. U projektu decentralizacije uvelike pomažu resorno ministarstvo, lokalni partneri županije i gradovi, HGK, lokalne razvojne agencije, inkubatori te im na tome zahvaljujem. Pozivam sve vaše poduzetnike da na najbolji mogući način iskoristiti sve mogućnosti koje im budu na raspolaganju u novoj perspektivi. Dosada smo u Brodsko-posavskoj županiji potaknuli preko 351 milijun kuna, kroz od 410 poduzetničkih projekta, čime smo stvorili preduvjet za otvaranjem 565 novih radnih mjesta.

Danijel Marušić
Izvor: B

„Upućujem riječi zahvale gospodinu Vjeranu Vrbancu,  predsjedniku Uprave i njegovom zamjeniku Anti-Janku Bobetku  na ovom velikom iskoraku – otvaranju ispostave HAMAG-BICRO-a ovdje u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji. To je doista veliki vjetar u leđa razvoju našeg mikro, malog i srednjeg poduzetništva, a razmjena informacija, usluga i pomoći koje HAMAG-BICRO već pruža našim poduzetnicima ovako će biti još brža i bolja. Zahvaljujem (HAMAG - BICRO-u) na dosadašnjoj suradnji i smatram da će otvorenje ove ispostave biti velika potpora i pomoć našim poduzetnicima – kazao je župan Danijel Marušić prilikom svečanosti otvorenja nove ispostave HAMAG BICRO-a u Slavonskom Brodu.

Ante-Janko Bobetko
Izvor: HAMAG-BICRO

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, predstavio je planirane aktivnosti putem Mreže BOND u okviru projekta BOND. U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Izvor: B

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Slavonskom Brodu poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Agencije Eva Mirosavljević .

Datum objave: 14.02.2022.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content