SLAVONSKI BROD, 14.02.2022. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je desetu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Županijske komore HGK. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Vjeran Vrbanec
Izvor: HAMAG-BICRO

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: Agencija HAMAG-BICRO nekoliko posljednjih tjedana intenzivno radi na otvaranju ispostava u cijeloj Hrvatskoj. Današnjim otvaranjem ispostave u vašoj županiji i vašem gradu, pokrili smo cijelu Slavoniju. Slikovito govoreći, otvorili smo svoja vrata svim slavonskim poduzetnicima, kako bi na taj način pomogli njihov rast i razvoj, koji će u konačnici generirati rast cjelokupnog gospodarstva, što predstavlja jedan od ciljeva ovoga projekta. U projektu decentralizacije uvelike pomažu resorno ministarstvo, lokalni partneri županije i gradovi, HGK, lokalne razvojne agencije, inkubatori te im na tome zahvaljujem. Pozivam sve vaše poduzetnike da na najbolji mogući način iskoristiti sve mogućnosti koje im budu na raspolaganju u novoj perspektivi. Dosada smo u Brodsko-posavskoj županiji potaknuli preko 351 milijun kuna, kroz od 410 poduzetničkih projekta, čime smo stvorili preduvjet za otvaranjem 565 novih radnih mjesta.

Danijel Marušić
Izvor: B

„Upućujem riječi zahvale gospodinu Vjeranu Vrbancu,  predsjedniku Uprave i njegovom zamjeniku Anti-Janku Bobetku  na ovom velikom iskoraku – otvaranju ispostave HAMAG-BICRO-a ovdje u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji. To je doista veliki vjetar u leđa razvoju našeg mikro, malog i srednjeg poduzetništva, a razmjena informacija, usluga i pomoći koje HAMAG-BICRO već pruža našim poduzetnicima ovako će biti još brža i bolja. Zahvaljujem (HAMAG - BICRO-u) na dosadašnjoj suradnji i smatram da će otvorenje ove ispostave biti velika potpora i pomoć našim poduzetnicima – kazao je župan Danijel Marušić prilikom svečanosti otvorenja nove ispostave HAMAG BICRO-a u Slavonskom Brodu.

Ante-Janko Bobetko
Izvor: HAMAG-BICRO

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, predstavio je planirane aktivnosti putem Mreže BOND u okviru projekta BOND. U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Izvor: B

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Slavonskom Brodu poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Agencije Eva Mirosavljević .

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content