Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizirala je odlazak hrvatskih tvrtki na gospodarske susrete u Estoril, Portugal, u sklopu EUREKA Global Innovation Summita od 21. do 24. lipnja 2022. godine.

Putovanje je organizirano i financirano u okviru sporazuma o suradnji sa Švicarskom kroz Eurostars program za financiranje međunarodnih istraživačko-razvojnih projekata. U sklopu susreta, šest hrvatskih tvrtki imalo je priliku sudjelovati na raznim panelima, radionicama i predavanjima na temu inovacija, prikupiti najnovije informacija o globalnim trendovima i inovacijama, promovirati svoje proizvode, tehnologije i znanja, pronaći rješenja za svoje područje djelovanja, kao i pronaći nove komercijalne i tehnološke partnere, klijente i uspostaviti suradnju s potencijalnim poslovnim partnerima iz Europe, Azije, Kanade i Afrike te globalnim prilikama za financiranje inovativnih projektnih ideja.

Hrvatske tvrtke koje su sudjelovale na susretu su: Anastasia Company d.o.o., Brain Information Technologies d.o.o., CoreLine d.o.o., Kristalna ideja d.o.o.., Pernica d.o.o. Plava tvornica d.o.o. Tijekom susreta realizirano je više od 30 sastanaka s potencijalnim partnerima za suradnju kroz program Eurostars. Na Global Innovation Summitu Hrvatska je imala i svoj štand na kojem su izloženi promotivni materijal naših poduzetnika i prikazivao se promo video.

Andrea Jakus iz tvrtke Kristalna ideja d.o.o. izdvojila je: „Boravak u Portugalu nadmašio je moja očekivanja. Održani sastanci rezultirali su nastavkom komunikacije te smo u procesu dogovora suradnje za Eurostars, ali i druge EU programe. Osim budućih partnerstva van države, stvorila sam nova poznanstva unutar RH. Cijela ekipa je bila super i zahvalna sam što sam imala priliku sudjelovati. Nadam se da će biti još sličnih događanja jer su nam par dana u Portugalu pomogla više nego puno pokušaja online komunikacije. Hvala Vam još jednom!“

Ivica Horvat iz tvrtke Plava tvornica d.o.o. istaknuo je: „Zahvaljujući organizaciji HAMAG-BICRO tima, prošlog smo tjedna imali priliku sudjelovati na Global Innovation Summitu u Portugalu. Pruženu priliku smo iskoristili i tako održali niz sastanaka s ciljem ostvarivanja poslovne suradnje s internacionalnim partnerima iz Njemačke, Koreje, Velike Britanije i šire. Uspješno smo prezentirali usluge Factoryja koje se baziraju na razvoju sustava za upravljanje podacima o proizvodima te dogovorili daljnje korake prema poslovnoj suradnji s dva partnera. Smatramo da je putovanje i sam događaj dobra prilika za tvrtke inovativnog karaktera za umrežavanje, razmjenu iskustava i ostvarivanje novih poslovnih prilika. Hvala još jednom organizacijskom timu HAMAG-BICRO-a na odličnoj podršci, od planiranja putovanja pa do samog povratka. Veselim se novoj prilici u budućnosti!

Mateo Smej, voditelj poslovnog razvoja u tvrtki CoreLine d.o.o., izjavio je: „Bilo je zadovoljstvo upoznati toliko ljudi iz cijelog svijeta i baviti se temama o #greentech i #održivosti. Povrh svega, bila je to izvrsna prilika za upoznavanje potencijalnih partnera i praćenje svjetskih trendova. Veliko hvala HAMAG-BICRO-u na prilici sudjelovanja, veselimo se sljedećem.“

HAMAG-BICRO u ovoj godini planira još odlazaka na ovakve događaje na kojima poduzetnici imaju mogućnost ostvarivati značajne kontakte i pronaći partnere za daljnju suradnju. Od strane HAMAG-BICRO-a na Summitu su sudjelovale kolegice Marija Galeković, nacionalni koordinator Eurostars/Eureka projekta i Iva Špoljar Šarić kao predstavnica EEN Hrvatska.

Datum objave: 29.06.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content