Izvor: HAMAG-BICRO

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN), organizirala je odlazak hrvatskih tvrtki na gospodarske susrete u Amsterdam 5. rujna 2019., u sklopu EUREKA Konferencije povezivanja gospodarskih subjekata – Kreiranje ekosustava za inovacije (Matchmaking Stakeholder Conference – Creating ecosystems for innovation).
Organiziranjem gospodarskih susreta, HAMAG-BICRO direktno pruža podršku hrvatskim tvrtkama pri pronalasku međunarodnih projektnih partnera, kao i u razvojnom procesu od projektne ideje do međunarodnih istraživačko-razvojnih projekata.

U sklopu susreta, šest hrvatskih tvrtki imalo je priliku sudjelovati na EUREKA konferenciji i čuti više o mogućnostima suradnje s potencijalnim partnerima iz Belgije, Kanade, Danske, Njemačke, Nizozemske, Španjolske, Turske i mnogim drugim zemljama te globalnim prilikama za financiranje inovativnih projektnih ideja. Hrvatske tvrtke koje su sudjelovale na susretu su redom: Speculum d.o.o., Platforma 22 d.o.o., Inteligentna Energija d.o.o., SALONA VAR d.o.o., CoreLine d.o.o. i Viking d.o.o., a tijekom susreta realizirani su brojni sastanci s potencijalnim partnerima za suradnju kroz program Eurostars.
Na jednodnevnom događanju sudjelovalo je preko 130 poduzetnika iz preko 20 zemalja.

Jozo Bevanda iz tvrtke Speculum d.o.o. naglasio je: "Ugodno sam iznenađen organizacijom ovogodišnje konferencije EUREKA/Eurostars programa održane u Amsterdamu. Lijep i ugodan ambijent kazališta DeLaMaar, dobra organizacija i kvalitetan program, stvorili su uvjete za povezivanje poduzetnika s partnerima iz 22 zemlje Europe i svijeta. Osobno, vrlo sam zadovoljan ostvarenim kontaktima. Svjestan sam da je mnogim poduzetnicima udaljenost najveća barijera za sudjelovanje na ovakvim događanjima, stoga se nadam da će se slična događanja pojavljivati u našem bližem okruženju".

Dominik Dragičević iz tvrtke CoreLine d.o.o. izjavio je: "EUREKA stakeholder konferencija odličan je event kroz koji sam saznao detalje o EUREKA i Eurostars programu općenito.
Sudionici su ljudi iz raznih područja pa se otvara velika mogućnost pronalaska B2B partnera. S organizacijske strane sve je odrađeno besprijekorno, od sustava prijave do rasporeda predavanja i B2B matchmaking sastanaka".Datum objave: 05.09.2019.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content