Izvor: HAMAG-BICRO

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN), organizirala je odlazak hrvatskih tvrtki na gospodarske susrete u Amsterdam 5. rujna 2019., u sklopu EUREKA Konferencije povezivanja gospodarskih subjekata – Kreiranje ekosustava za inovacije (Matchmaking Stakeholder Conference – Creating ecosystems for innovation).
Organiziranjem gospodarskih susreta, HAMAG-BICRO direktno pruža podršku hrvatskim tvrtkama pri pronalasku međunarodnih projektnih partnera, kao i u razvojnom procesu od projektne ideje do međunarodnih istraživačko-razvojnih projekata.

U sklopu susreta, šest hrvatskih tvrtki imalo je priliku sudjelovati na EUREKA konferenciji i čuti više o mogućnostima suradnje s potencijalnim partnerima iz Belgije, Kanade, Danske, Njemačke, Nizozemske, Španjolske, Turske i mnogim drugim zemljama te globalnim prilikama za financiranje inovativnih projektnih ideja. Hrvatske tvrtke koje su sudjelovale na susretu su redom: Speculum d.o.o., Platforma 22 d.o.o., Inteligentna Energija d.o.o., SALONA VAR d.o.o., CoreLine d.o.o. i Viking d.o.o., a tijekom susreta realizirani su brojni sastanci s potencijalnim partnerima za suradnju kroz program Eurostars.
Na jednodnevnom događanju sudjelovalo je preko 130 poduzetnika iz preko 20 zemalja.

Jozo Bevanda iz tvrtke Speculum d.o.o. naglasio je: "Ugodno sam iznenađen organizacijom ovogodišnje konferencije EUREKA/Eurostars programa održane u Amsterdamu. Lijep i ugodan ambijent kazališta DeLaMaar, dobra organizacija i kvalitetan program, stvorili su uvjete za povezivanje poduzetnika s partnerima iz 22 zemlje Europe i svijeta. Osobno, vrlo sam zadovoljan ostvarenim kontaktima. Svjestan sam da je mnogim poduzetnicima udaljenost najveća barijera za sudjelovanje na ovakvim događanjima, stoga se nadam da će se slična događanja pojavljivati u našem bližem okruženju".

Dominik Dragičević iz tvrtke CoreLine d.o.o. izjavio je: "EUREKA stakeholder konferencija odličan je event kroz koji sam saznao detalje o EUREKA i Eurostars programu općenito.
Sudionici su ljudi iz raznih područja pa se otvara velika mogućnost pronalaska B2B partnera. S organizacijske strane sve je odrađeno besprijekorno, od sustava prijave do rasporeda predavanja i B2B matchmaking sastanaka".Naše uspješne priče Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content