Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Križevačkim poduzetničkim centrom u Križevcima, održala je informativnu radionicu o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata.  

Mario Turalija, član Uprave HAMAG-BICRO-a otvorio je radionicu uvodnim riječima: „Želja nam je poduzetnicima predstaviti mogućnosti koje su im na raspolaganju kako bi sa što više uspjeha iskoristili mogućnosti iz EU fondova. HAMAG-BICRO trenutno u provedbi ima 1540 ugovora iz EU fondova, čija ukupna vrijednost iznosi 4,5 milijarde kuna od čega bespovratna sredstva čine 1,6 milijardi kuna. Od toga poduzetnici u Križevačko-koprivničkoj županiji imaju 38 projekta ukupne vrijednosti 149 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva čine 64 milijuna kuna. Grad Križevci imaju 14 projekata ukupne vrijednosti 5,6 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva čine 4 milijuna kuna.“

Na radionici su predstavljeni aktualni otvoreni pozivi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. – 2020., a koje vrednuje i provodi HAMAG-BICRO. Ujedno su najavljeni pozivi iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ koji će prema indikativnom godišnjem planu biti objavljeni u 2018. godini.

Temeljem prikupljenog iskustva kroz funkciju Posredničkog tijela razine 2 (PT2), HAMAG-BICRO je upoznao poduzetnike s najčešćim pogreškama koje se događaju prilikom izrade projektnih prijava te s pojedinim fazama tijekom provedbe projekta nakon potpisa ugovora. Također, poduzetnicima su prezentirane mogućnosti financiranja putem financijskih instrumenata.

Pozivi iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ koji će prema indikativnom godišnjem planu biti objavljeni u tekućoj godini:

  • Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP
  • Podrška poduzećima u zadovoljavanju norma, u svrhu poboljšanog pristupa tržištima i povećanju konkurentnosti
  • Podrška poduzećima u stjecanju znakova kvalitete u svrhu poboljšanog pristupa tržištima i povećanja konkurentnosti
  • Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP putem IKT-a- faza II
  • Unapređenje poslovanja mikro MSP- ova uvođenjem IKT –vaučeri
  • Internacionalizacija poslovanja MSP- ova Faza 2
  • Jačanje međusobne povezanosti MSP (Klasteri)

Cilj radionice je informirati sve zainteresirane o sredstvima koja im stoje na raspolaganju. Agencija je ovom prigodom s poduzetnicima podijelila prikupljeno iskustvo u vrednovanju i provedbi projekata iz EU fondova kako bi im se olakšao proces prijave i provedbe njihovih projekata.

Više informacija www.hamagbicro.hr i na www.strukturnifondovi.hr.

Datum objave: 30.01.2018.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content