Ante-Janko Bobetko, član Uprave HAMAG-BICRO-a

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjelovala je na otvorenju ruralnog coworking prostora u Delnicama na inicijativu Lokalne razvojne agencije PINS iz Skrada. Svečano otvorenje uveličao je svojim dolaskom Njegova Ekselencija Robert Kohorst, veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj.

Ispred HAMAG-BICRO-a prisutnima se obratio Ante-Janko Bobetko, član Uprave HAMAG-BICRO-a koji je ovom prigodom izjavio: "Tijekom dugogodišnjeg poslovanja, HAMAG-BICRO se pozicionirao kao referentna točka za svakog poduzetnika koji ima potrebu za izvorima financiranja u bilo kojoj razvojnoj fazi poslovanja. U nizu projekata koje Agencija provodi, posebno bih istaknuo projekt BOND u sklopu kojeg je oformljena Mreža BOND s ciljem smanjenja razlika u regijama te omogućavanja lakšeg pristupa poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja, svim poduzetnicima u Hrvatskoj. Mreža BOND trenutno okuplja 50 poduzetničkih potpornih institucija, među kojima je i Lokalna razvojna agencija PINS. Sa zadovoljstvom pratimo aktivnosti naših BOND partnera i pozdravljamo ovakav angažirani pristup u lokalnoj zajednici. Želimo vam da u ovom coworking prostoru uskoro zavlada gužva i nastane kreativna, stvaralačka atmosfera.”

Lokalna razvojna agencija PINS provodi projekte pod nazivom P-IRIS, a koji se financiraju sredstvima Interreg Europe programa i Rural coworking akademije koju sufinancira Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj. Cilj projekata je kreirati neformalne mreže koje će doprinijeti razvoju ekonomskih aktivnosti na ruralnom području Gorskog kotara.

Kroz ovaj novi prostor za zajednički rad nastojat će se razviti međusobna suradnja poduzetnika i ostalih sektora, kao i osoba koje tek planiraju pokrenuti vlastiti posao. U planu je organizacija  raznih događanja koja će omogućiti međusobnu razmjenu znanja i iskustva. Krajnji cilj je razvoj novih projektnih ideja koje bi se kasnije realizirale uz podršku različitih dostupnih izvora financiranja u vidu fondova i financijskih instrumenata.

Coworking prostor moći će koristiti svi zainteresirani pojedinci bez naknade do kraja provedbe oba projekta. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 051 810 820.

Datum objave: 06.03.2020.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content