Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira predstavljanje novog projekta EmBRACE  (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness) u okviru Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund - SPF) povodom objave 1. poziva. Projekt je usmjeren na poticanje suradnje mikro i malih poduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Lokalnim predstavnicima institucija i poduzetnicima projekt EmBRACE i svi detalji vezani uz prijavu biti će predstavljeni na početnoj konferenciji u Splitu 3. srpnja, a potom će uslijediti informativne radionice za poduzetnike 4. srpnja u Mostaru, 10. srpnja u Tuzli, 11. srpnja u Slavonskom Brodu te 16. srpnja u Podgorici. Za sudjelovanje na početnoj konferenciji i tematskim radionicama vezano u prvi poziv, prijaviti se možete putem poveznice. Broj mjesta je ograničen, stoga molimo da rezervirate svoje mjesto na vrijeme. Sudjelovanje na konferenciji i radionicama je besplatno.

PREDSTAVLJANJE EmBRACE PROJEKTA I 1. POZIVA ZA PODUZETNIKE

Raspored je sljedeći:

Br.

Događanje/
Agenda

Datum

Mjesto

Registracija

1.

Početna konferencija i Radionica za  1. poziv za poduzetnike 

03. srpanj 2024. (srijeda)

SPLIT, HR – AC Hotel By Marriott, Domovinskog Rata 61a, Split

Prijavi se OVDJE

2.

Radionica za  1. poziv za poduzetnike 

04.  srpanj 2024. (četvrtak)

MOSTAR, BiH – Hotel Mepas , Kneza Višeslava b.b. 88000 Mostar, BiH

Prijavi se OVDJE

3.

Radionica za  1. poziv za poduzetnike 

10. srpanj 2024. (srijeda)

TUZLA, BiH – Kantonalna privredna komora Tuzla, 75000 Tuzla, Trg slobode b.b.

Prijavi se OVDJE

4.

Radionica za  1. poziv za poduzetnike 

11. srpanj 2024. (četvrtak)

SLAVONSKI BROD, HR – Poduzetnički inkubator INNOBROD, Ulica Bjeliš 23, 35000 Slavonski Brod

Prijavi se OVDJE

5.

Radionica za  1. poziv za poduzetnike 

16. srpanj 2024. (utorak)

PODGORICA, ME – Hotel Ramada, 74 Bulevar Save Kovačevića, Podgorica 81000

Prijavi se OVDJE

Po prvi put na ovom programskom području, mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju stoji ukupno 8.725.324,36 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000,00 eura. Predviđeno trajanje javnog poziva je od 18. lipnja do 17. rujna 2024. Prijave za sudjelovanje u projektu možete predati putem poveznice https://cbchb.eu/application/.

Financijska potpora će se odobravati za razvoj i prilagodbu poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, poticanje razvoja lokalnih mikro i malih poduzeća, sa snažnim naglaskom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz istovremeno unaprjeđenje njihove prekogranične poslovne suradnje.

Europskim sredstvima može se sufinancirati do 85 % ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos europskih sredstava koji je moguće ostvariti po malom projektu iznosi 200.000,00 eura. Svaki mali projektni prijedlog treba uključivati suradnju najmanje dva (2), a najviše četiri (4) projektna partnera odnosno krajnja korisnika iz različitih zemalja uključenih u programsko područje.

Projekt se provodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027. te ima za cilj potaknuti kontinuirani rast i unaprjeđenje konkurentnosti mikro i malih poduzeća u pograničnom području triju zemalja.

Za dodatne informacije zainteresirani se poduzetnici mogu obratiti djelatnicima HAMAG-BICRO-a putem elektronske pošte .

Datum objave: 25.06.2024.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content