Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) kao projektni partner za Hrvatsku sudjelovala je na prvom online sastanku, ujedno i otvorenju europskog projekta CEUP 2030 (Central Europe Upstreaming for Policy Excellence in Advanced Manufacturing & Industry 4.0 towards 2030). Osim HAMAG-BICRO-a, u provedbi projekta sudjeluju Krakow Technology Park kao vodeći partner iz Poljske, Profactor Research GmbH i Platform Industry 4.0 Austria iz Austrije,  Fraunhofer Germany IWU i Karlsruhe Institute of Technology KIT iz Njemačke, Associazione Fabbrica Intelligente Lombardia  AFIL i SIIT S.c.p.a. Sistemi Intelligenti Integrati Tecnologie iz Italije, Pomurje Technology Park PTP iz Slovenije, Pannon Business Network PBN iz Mađarske te National Centre for Industry 4.0 NCP40 iz Češke.

Povodom prvog okupljanja članova projektnog tima, sudionike sastanka uvodnim riječima pozdravile su Angelika Van Es i Anna Wiktor, predstavnice Zajedničkog tajništva programa Interreg Središnja Europa. Uslijedilo je uvodno obraćanje Aleksandre Gabriel, predstavnice Krakow Technology Park, vodećeg partnera u projektu te predstavljanje svih projektnih partnera.

Zajedničko tajništvo prezentiralo je upute projektnim partnerima, a potom su predstavljeni radni paketi te definirane prve zadaće projektnih partnera. Zbog trenutne situacije s globalnom pandemijom korona virusa, odlučeno je da će se jednom mjesečno održavati online sastanci partnera, a lansiranje projekta (kick off) će se održati prvom mogućom prilikom.

Projekt CEUP 2030 usmjeren je na kreiranje politika u području Industrije 4.0 odnosno napredne proizvodnje u Središnjoj Europi. Koncept projekta osmišljen je kako bi izašao ususret izazovima i potrebama trenutno dostupnog visokokvalitetnog inovacijskog znanja na području Središnje Europe.

Aktivnosti projekta obuhvaćaju 30 regija Središnje Europe. Kao krajnji rezultat projekta, bit će izrađen akcijski plan s jasnim i usklađenim strateškim smjernicama s mogućnošću brze primjene, kako bi svi sudionici zajedno krenuli u istom smjeru razvoja inovacijskog eko sustava Središnje Europe.

Više informacija o samom projektu pronađite na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a i na glavnoj stranici projekta.

Datum objave: 01.04.2020.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content