Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i udruga Mreža BOND organizirali su u Poduzetničkom inkubatoru Antunovac tematsku raspravu “Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj”. Ovo je posljednja u nizu tematskih rasprava koje su održane u četiri županije Republike Hrvatske – Istarskoj, Šibensko-kninskoj, Međimurskoj te u konačnici, Osječko-baranjskoj županiji u kojoj djeluje čak 14 poduzetničkih potpornih institucija.

Projekt BOND 2 predstavio je ispred HAMAG-BICRO-a Ivica Sabo iz Ispostave Antunovac u Osječko-baranjskoj županiji. Sudionike je potom pozdravio Ante Modrić, direktor Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. koja upravlja Poduzetničkim inkubatorom i akceleratorom Antunovac te istaknuo: „Izgradnjom Poduzetničkog inkubatora i akceleratora u Gospodarskoj zoni Antunovac poboljšali smo dostupnost poduzetničko poslovne infrastrukture na ovom području. U inkubatoru je smješten i ured Ispostave HAMAG-BICRO-a, čime je uz usluge Agencije RODA osigurana kvalitetna institucionalna podrška pri razvoju i unaprjeđenju poslovanja. Uz operativno provođenje mjera za razvoj gospodarstva te realizaciju projekata na lokalnoj razini, Agencija RODA uslugama savjetovanja poduzetnika doprinosi jačanju sposobnosti malih tvrtki za kvalitetnije poslovanje te opstanak na tržištu. Ponudu usluga za poduzetnike nastojimo ojačati i dodatno unaprijediti pa smo se stoga priključili u Mrežu BOND.“

Tematska rasprava “Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj” obuhvatila je niz aktualnih tema koje se javljaju ne samo na početku, već i tijekom poslovanja poslovnih subjekata u Republici Hrvatskoj. Odvjetnica Ana-Marija Kajić sudionicima je pojasnila bitne elemente na koje trebaju obratiti pozornost u području radnog prava, zaštite na radu i rada stranih radnika, ugovornih odnosa i poslovanja s digitalnim nomadima, pokretanja i vođenja poslovanja online trgovine i samozapošljavanja. Zaključno, raspravljalo se o intelektualnom vlasništvu, autorskim i srodnim pravima, zaštiti autorskog prava, kako razlikovati žig, industrijski dizajn i patent te koju vrstu zaštite zatražiti, kao i o pravnim sredstvima koja stoje na raspolaganju u slučaju povrede zaštićenih prava.

U organizaciji udruge Mreža BOND slijede događanja u obliku podrške članicama Mreže BOND 'Osnivanje i zatvaranje poduzeća' u Rijeci, Vukovaru, Varaždinu i Zadru te savjetovanja 'Izvori financiranja poduzeća u sljedećoj financijskoj perspektivi' u Puli, Imotskom, Vinkovcima i Petrinji.

Datum objave: 16.11.2021.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content