Nakon uspješne prijave na Javni poziv „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“ s projektom izgradnje i opremanja proizvodnog pogona, tvrtki Marlex iz Varaždina su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 9.770.177,99 kuna. Ukupna vrijednost projekta tvrtke iznosila je 37.060.288,75 kuna.

Direktor tvrtke Marijan Rauš ističe: „Novim ulaganjima obnovili smo i nadogradili opremu te proizvodne linije za proizvodnju PVC, ALU stolarije i IZO stakala. Također, otvorili smo nova radna mjesta te ujedno olakšali radnicima u proizvodnji proces izrade stolarije zbog visokog stupnja automatizacije linije.“

Korisnik je dodijeljenim bespovratnim sredstvima, u sklopu projekta „Izgradnja i opremanje proizvodnog pogona poduzeća Marlex d.o.o. s ciljem proširenja proizvodnih kapaciteta i stvaranja novih radnih mjesta“, obnovio i nadogradio opremu i proizvodne linije u pogonu za proizvodnju PVC stolarije i IZO stakla u cilju povećanja kapaciteta proizvodnje. Radovi na navedenom projektu proveli su se kroz nekoliko elemenata: prihvat opreme, nabava, isporuka i montaža opreme, priprema računalnih programa za rad s novom opremom, sudjelovanje na sajmovima, promidžba i vidljivost te upravljanje projektom i administracija. Projektom je otvoreno novi 20 radnih mjesta te povećan ukupni prihod od prodaje za 13%, kao i prihod od izvoza za više od 36%.

Javni poziv „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“, provodi se u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014.-2020. i financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Bio je otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 760 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a namijenjen malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima u svrhu jačanja konkurentnost MSP-a stvaranjem i proširenjem kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, održavanjem i povećanjem zaposlenosti, dodane vrijednosti, prodaje na inozemnim tržištima i usvajanjem novih rješenja i tehnologija. Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se mogao dodijeliti pojedinom projektu bio 1.500.000 kuna, a ukupna državna potpora nije mogla prijeći prag od 15 milijuna kuna. U sklopu ovog poziva ugovoreno je 37 projekata ukupne vrijednosti 525 milijuna kuna, pri čemu se planira dodijeliti 165,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO