Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva javne naručitelje na radionicu u okviru koje će biti prezentiran koncept inovativnog pristupa javnoj nabavi kroz Pretkomercijalnu javnu nabavu (PCP) i Javnu nabavu inovativnih rješenja (PPI). Radionica će se održati

27. studenog 2018. od 9.00 do 14.00 sati,
u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER),
Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 12, 1. kat.

U okviru ove radionice HAMAG-BICRO će na jednom mjestu okupiti javne naručitelje, odnosno državna tijela i tijela javne vlasti te pravne osobe koje su obveznici Zakona o javnoj nabavi. Svrha njihovog okupljanja je edukacija i promoviranje višestrukih prednosti inovativnog pristupa javnoj nabavi kojim se dugoročno rješavaju potrebe obveznika javne nabave te istovremeno, potiče razvoj i implementacija inovativnih rješenja malih i srednjih poduzetnika.

Sudionicima radionice bit će prezentirane faze dva različita postupka provedbe javne nabave inovativnih rješenja – Pretkomercijalne javne nabave (PCP) i Javne nabave inovativnih rješenja (PPI) te mogućnosti financiranja istraživanja i razvoja PCP-a. Prednosti inovativnog pristupa javnoj nabavi biti će istaknute kroz primjere dobre prakse javnih naručitelja koji su trenutno u različitim fazama provedbe postupka javne nabave inovativnih rješenja – KBC Rijeka, Regionalna energetska agencija Sjever i Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Radionica je osmišljena s ciljem umrežavanja javnih naručitelja i razmjene dobre prakse, kako bi se izgradili kapaciteti za korištenje javne nabave inovativnih rješenja. Primjena ovakvog pristupa donosi višestruke koristi jer će javne usluge postati kvalitetnije i učinkovitije, a istovremeno, za inovativne male i srednje poduzetnike stvorit će se prostor na tržištu koji će ih dodatno motivirati na osmišljavanje i razvoj novih inovativnih rješenja.

Projekt PPI2Innovate HAMAG-BICRO provodi od lipnja 2016. godine, s ciljem poticanja javnih naručitelja na praksu korištenja javne nabave inovativnih rješenja koja razvijaju mala i srednja poduzeća. PPI2Innovate dio je Interreg programa za središnju Europu.

U okviru projekta, HAMAG-BICRO je do sad izradio tri tematska PPI2Innovate vodiča PAMETNO Zdravstvo, PAMETNA IKT i PAMETNA Energetika, koji se mogu preuzeti na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a ovdje.

Program radionice možete preuzeti ovdje.

Zbog velikog odaziva na radionicu, postignut je predviđen broj sudionika te prijave više nisu moguće.

Više informacija o PPI2Innovate projektu potražite na stranici https://www.interreg-central.eu/Content.Node/PPI2Innovate.html

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska

+385 1 488 10 43

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO