Izvor: Zagorski gospodarski zbor

Krapina, 8. rujna 2022. - Otvoren je jubilarni 30. Zagorski gospodarski zbor u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Grada Krapine, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina i Radija Kaj, a županija partner je Međimurska županija dok su pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

30. izdanje Zagorskog gospodarskog zbora otvorio je izaslanik ministrice poljoprivrede Marije Vučković, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić. – Čestitam Vam na organizaciji jubilarnog 30. Zagorskog gospodarskog zbora. Poljoprivrednici s područja Krapinsko-zagorske županije, ali i cijelog područja sjeverozapadne Hrvatske, uspješno su koristili sredstva Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., a ukupno je ugovoreno više od milijardu kuna i najveći dio tih sredstava namijenjen je investicijama. Dio sredstava iz Programa kroz Mjeru 7 usmjeren je i na razvoj ruralnih područja na ovom prostoru, istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mršić.

Izvor: HAMAG-BICRO

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) kao jedan od partnera Zagorskog gospodarskog zbora koji promiče poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji imala je promotivni štand u izlagačkom prostoru na kojem su predstavljeni trenutno dostupni programi za financiranje poduzetnika.

Izvor: Zagorski gospodarski zbor

Na ovogodišnjem Zagorskom gospodarskom zboru sudjeluje 157 izlagača iz šest hrvatskih županija te izlagači iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Osim gospodarstvenika sudjeluju i brojni obrtnici te se tom prigodom obratio predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga. – Obrtništvo Krapinsko-zagorske županije čini konkurentan i inovativan, na znanju utemeljen gospodarski sektor, s osobitim učešćem u zapošljavanju i gospodarskom razvoju Krapinsko-zagorske županije. S posljednjim danom srpnja, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije brojala je 2.964 obrta, što je 116 obrta više usporedno s istim lanjskim razdobljem. Broj obrtnika i zaposlenika u obrtništvu Krapinsko-zagorske županije istovremeno je iznosio 6.537, što je za 77 osoba manje u odnosu na prošlu godinu, istaknuo je Varga.

Izvor: Zagorski gospodarski zbor

Zagorski gospodarski zbor otvoren je do subote, 10. rujna 2022. godine, od 10,00 do 22,00 sata na prostoru kod Osnovne škole Ljudevit Gaj u Krapini te Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda.

Datum objave: 09.09.2022.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content