Tvrtka Bonavia d.o.o. iz Osijeka sa sjedištem u Gospodarskoj zoni Tenja specijalizirala se za proizvodnju namještaja od pločastih materijala visoke kvalitete i prepoznatljivog dizajna. Uočivši prostor za napredak u poslovanju, aplicirali su na Javni poziv „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“.


U suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijeljena su im bespovratna sredstva u iznosu 497.878,64 kn. Ukupna vrijednost projekta tvrtke Bonavia iznosila je 553.198,49 kn.

Nakon što su ispunili sve potrebne uvjete za dodjelu sredstava, HAMAG-BICRO je nastavio komunikaciju i koordinaciju s predstavnicima tvrtke Bonavia. Upoznavši ih s njihovim pravima i obvezama namjenskog trošenja dodijeljenih sredstava, Agencija je prepoznala ovu tvrtku kao uspješan primjer povlačenja sredstava iz strukturnih fondova. Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a izjavio je: „Ponosni smo na svakog korisnika koji uspješno aplicira za bespovratna sredstva strukturnih fondova jer zbog poduzetnika ta sredstva i postoje, kao i naša Agencija čija vrijednost raste sa svakim uspješnim poslovnim primjerom. Kad se radi o uspješnom poduzetniku iz Slavonije, zadovoljstvo uspjehom još je veće jer konkretnim primjerima pokazujemo kako Slavonija ima potencijala pa i ondje mladi ljudi s jasnom idejom i vizijom mogu pokrenuti gospodarski zamah, osigurati radna mjesta i kvalitetan život u Istočnoj Hrvatskoj.“

Tvrtka Bonavia sada je u mogućnosti izraditi dizajnerska rješenja interijera i prezentirati ih kupcu kroz 3D vizualizaciju. 2014. godine zapošljavali su 11 osoba i stabilno poslovali uz rast prihoda i dobiti od 2009. godine, kad je uvedena proizvodnja namještaja. Potencijal za daljnji rast tvrtke je postojao, ali prepoznali su dva osnovna problema – usporen proizvodni i prodajni proces. No ubrzo su osmislili rješenje problema kroz ulaganje u informacijske i komunikacijske tehnologije, čime su pronašli odgovor na sve izazove s kojima su se susretali u poslovanju.

Marko Preradović, direktor tvrtke Bonavia po završetku projekta izjavio je: „Da nismo dobili ova sredstva, trebalo bi nam 3 godine da odvojimo ista sredstva i dođemo u trenutnu fazu poslovanja. Ovo ulaganje nas jako ubrzava u napredovanju same tvrtke i omogućuje nam zapošljavanje novih ljudi.“

Javni poziv „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“ namijenjen malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima objavilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta. Najniža vrijednost bespovratnih sredstava koji se mogao dodijeliti po pojedinom projektu iznosio je 100.000 kuna, dok je najviši iznos po pojedinom poduzetniku iznosio 1.500.000,00 kuna.

HAMAG-BICRO je do sad već podržao rad tvrtke Bonavia odobrivši im 2013. godine jamstvo u iznosu 800.000 kuna te dodijelivši im bespovratnu potporu 2014. godine u iznosu 300.000 kuna.

Ukoliko imate sličnih potreba za unaprjeđenje vašeg poslovanja, za pregled aktualnih otvorenih javnih poziva posjetite hamagbicro.hr i www.strukturnifondovi.hr

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content