Prelog 25. studeni 2022. - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjelovala je na Gospodarskom forumu u Prelogu koji daje uvid u mogućnosti financiranja poduzetničkih pothvata te nudi prilike proširenja poslovanja.

Na otvorenju se u uvodnom govoru sudionicima obratio ministar Davor Filipović. "Poduzetnici i investitori na Forum dolaze kao pojedinci, a iz njega izlaze kao partneri", naglasio je ministar Filipović. Ministar je također uputio zahvalu svim stanovnicima i poslovnim subjektima Grada Preloga na savjesnom odvajanju otpada. Naime, Prelog je lider održivog gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, s gotovo 70% odvojenog prikupljanja i 6% ukupno kompostiranog otpada u Republici Hrvatskoj. Usto, čestitao je gradskim vlastima na visokoj stopi zaposlenosti, uspješnom privlačenju stranih investicija i poticanju domaće proizvodnje.

Otvorenju Foruma nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, zatim predsjednik Uprave HAMAG–BICRO-a Vjeran Vrbanec, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec Mladen Križaić, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, predstavnici Međimurske županije, susjednih općina, predstavnici brojnih institucija i poduzeća s područja Grada Preloga i Međimurske županije.

Sudionicima se obratio i domaćin, gradonačelnik grada Preloga, Ljubomir Kolarek koji je tom prilikom istaknuto sljedeće:"301 poduzeće, 115 obrtnika, više od 400 poljoprivrednih gospodarstva s preko 5000 zaposlenih na području grada koji ima oko 7,5 tisuća stanovnika, impresivne su brojke kojima se Prelog može pohvaliti". Dodao je i da je Grad Prelog lokomotiva gospodarskog razvoja razvoja Međimurske županije. Da je Grad Prelog predvodnik u gospodarstvu Međimurske županije, istaknuo je i ministar Filipović, a podsjetio i da je na tom putu razvoja pomogla i Vlada.

Tijekom Foruma održalo se nekoliko zanimljivih predavanja i radionica, u suradnji Grada Preloga i partnera. Hrvatska banka za obnovu i razvitak u Gospodarskom forumu sudjelovala je sa radionicom na temu “Financiranje kapitalnih projekata jedinica lokalne samouprave”. Hrvatska zajednica inovatora organizirala je radionicu 3D printanja za učenike osnovnih i srednjih škola. HAMAG-BICRO (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije) u Gospodarski se forum uključio radionicama “Financijski instrumenti iz NPOO-a i Mikro zajam za obrtna sredstva“ te “Provedba ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava“, dok su svi zainteresirani mogli proći i edukaciju o obvezama pravnih i fizičkih osoba u zaštiti intelektualnog vlasništva u organizaciji, koju organizira tvrtka Novum Cognitionis d.o.o.

Datum objave: 28.11.2022.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content