Izvor: Lider media

Zagreb, 19. listopada 2022. godine - U zagrebačkom Westin hotelu održana je svečana manifestacija u sklopu projekta Lider Invest. Poslovni tjednik Lider pokrenuo je projekt još 2016. godine, a riječ je o nagradi za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj s ciljem promicanja ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je prepoznala vrijednosti ove konferencije te je partner Lider investa i ove godine.

Misija projekta Lider invest je jačanje povjerenja u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače/investitore te predstavljanje, praćenje i nagrađivanje proizvodnih investicija.

- Lider invest je projekt nastao iz inata jer se u Hrvatskoj nažalost godinama u drugi red guraju oni koji se bave s proizvodnjom, a upravo takve tvrtke stvaraju dodatnu vrijednost. Nije nam bitan samo veliki promet, nego razvijena proizvodnja – na početku manifestacije je poručio Liderov glavni urednik, Miodrag Šajatović.

Jedan od članova stručnog odbora Lider Investa je i Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova koji se također obratio publici na samom početku svečane manifestacije.

- Redovni sam gost Liderovih konferencija, za mene je ovo šesta godina da sam član stručnog odbora Lider Investa i moram priznati da mi je ovo jedna od dražih uloga. Ove smo godine imali puno posla, bilo je izvrsnih prijava i odabrali smo najbolje – izjavio je Lucić.

Nagrade u kategoriji najboljih velikih proizvodnih investicija dodijeljene su tvrtkama BAT NutriS . Nagradu ‘100 posto Lider invest 2022.‘ tvrtka BAT je osigurala investicijom vrijednom ukupno 600 milijuna kuna u nove proizvodne linije u tvornici u Kanfanaru, dok je tvrtka NutriS uložila više od 220 milijuna kuna u prvu europsku hibridnu tvornicu za proizvodnju izolata proteina, škroba i vlakana. Njezina je misija pozicionirati Hrvatsku kao jednog od ključnih igrača prehrambene industrije na biljnoj bazi, na temeljima nutritivne, inovativne i održive platforme. Već u prvoj godini rada NutriS je uspostavio suradnju s 250 poljoprivrednika, s ambicijom da do 2025. mrežu proširi na tisuću OPG-ova. 

Tvrtka Hartman papirna ambalaža osvojila je nagradu za najbolju srednju proizvodnu investiciju. Riječ je o projektu povećanja proizvodnih kapaciteta u Hrvatskoj koji uključuje kupnju zgrade i postavljanje dviju novih proizvodnih linija za proizvodnju podložaka za jaja s prešama. Povećanjem proizvodnoga kapaciteta ulaže se i u proširenje te osuvremenjivanje prostora tiskare. Ukupan je iznos ulaganja 98,5 milijuna kuna.

Izvor: Lider media

Nagrade za male investicije dodijeljene su tvrtkama Applied Ceramics Amplifico

U sklopu trećeg investicijskog ciklusa ukupno vrijednoga 2,5 milijuna eura tvrtka Applied Ceramics  je provela projekt ‘Proširenje kapaciteta proizvodnje industrijskog safira‘, vrijednoga sedam milijuna kuna. Applied Ceramics uložio je u prilagodbu, proširenje i opremanje proizvodnih hala te kupnju novih proizvodnih jedinica za proizvodnju industrijskoga safira kojom se kapacitet proizvodnje safira uvećao za 400 posto. Cjelokupna proizvodnja industrijskog safira namijenjena je izvozu.

Tvrtka Amplifico investirala je u proizvodnu liniju za pametne parking proizvode Parklio, a nagradu je suosnivaču tvrtke, Marku Smolji, dodijelio zamjenik predsjednika uprave HAMAG-BICRO-a Ante-Janko Bobetko. Ta tvrtka u Hrvatskoj stvara proizvode koji se prodaju u više od 45 zemalja svijeta. 

Datum objave: 19.10.2022.
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content