Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

Uprava

8iu57311

Vjeran Vrbanec preuzeo je dužnost predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a u svibnju 2016. godine. Diplomirani pravnik u Agenciju dolazi s mjesta pročelnika Upravnog odjela u Međimurskoj županiji, gdje je svojevremeno vodio pravnu službu.

Obnašao je dužnost predsjednika Upravnog vijeća Centra dr. Rudolf Steiner te člana Upravnog vijeća Muzeja Međimurje Čakovec i Upravnog vijeća Ljekarne Čakovec. U travnju 2004. godine položio je Pravosudni ispit  pred Ministarstvom pravosuđa Republike Hrvatske. Vrbanec je akademsko obrazovanje stekao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je nekoliko godina radio u realnom sektoru.

6bzfuh72

Boris Guina imenovan je zamjenikom predsjednika Uprave u lipnju 2014. godine.

U HAMAG-BICRO dolazi s pozicije člana Uprave Zagreb plakata gdje je došao s pozicije izvršnog direktora Izvoza u Ledu d.d. Rođen je 1976. godine. 2001. godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu.
2009. godine uspješno je završio Executive MBA na Cotrugli Business School. 2012. g. i 2013. g., zbog iznimnih poslovnih rezultata, uvršten je u Zlatnu knjigu najboljih hrvatskih poduzetnika i menadžera.

daxo4lcb

Na mjesto članice Uprave, Marijana Oreb stigla je u svibnju 2016. godine s mjesta ravnateljice Sektora za financijske instrumente HAMAG-BICRO-a, gdje je tu dužnost obnašala od 2010. godine.

Zavidno iskustvo u upravljanju financijskim portfeljem stekla je kao asistentica člana Uprave u Hypo-Leasing Kroatien d.o.o., gdje je provela osam godina. Iskustvo u realnom sektoru stekla je neposredno nakon završenog Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Oreb svoj poslovni interes danas fokusira na financijsko upravljanje i kontrolu EU fondova

k3bv6j02

Mario Turalija imenovan je članom Uprave u rujnu 2017. Gospodin Turalija prethodno je obnašao dužnost zamjenika ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta od 29. veljače 2016. do 17. studenog 2016. godine. Rođen je 1977. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Posjeduje značajno iskustvo rada u realnom sektoru, osobito u bankarskom sustavu.

Rukovoditeljske vještine usavršio je na vodećim pozicijama u vinkovačkoj tvrtci EURCO d.d. i Pivovari Daruvar te Splitskoj banci. Od 2010. do 2016. godine bio je član Uprave – generalni direktor u Hotelu Vukovar d.o.o. Svojim bogatim iskustvom u radu s manjim tvrtkama i većim korporacijama, pregovaranju i savjetovanju oko rizičnih proizvoda bankarskog sektora, Mario Turalija će značajno doprinijeti uspješnom vođenju agencije HAMAG-BICRO.