Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) kao partner Europske poduzetničke mreže (EEN) najavljuje buduća inozemna događanja namijenjena poduzetnicima iz ICT sektora za koja pružamo dodatnu pomoć u sudjelovanju. Osim toga, navodimo aktualan HAMAG-BICRO program za poduzetnike sa pograničkog područja Hrvatska-Mađarska te dva natječaja sa trenutno otvorenim prijavama putem kojih vodimo poduzetnike na finala u Europu i pružamo priliku za dodatnom investicijom i promocijom.


HEALTH TECH INNOVATIONS for Successful Business, “Partnering Day 2017”

Za ovaj događaj koji će se održati 21. rujna u Grazu, HAMAG-BICRO u suradnji sa EEN-om organizira besplatan odlazak autobusom za sve tvrtke koje žele iskoristiti ovu priliku za povezivanje sa sveučilišnim znanstvenicima, predstavljanje svojih inovativnih ideja i istraživanja te za 20-minutne sastanke sa potencijalnim partnerima. Zainteresirane tvrtke ispunjavaju obrazac prijave, dok se više informacija o događaju može pronaći ovdje.

SME Vision2020

Održava se 9. i 10. studenog u Skopju (Makedonija) te je idealna prilika za one koji namjeravaju pripremiti projektni prijedlog za prijavu na programe Horizon 2020 i SME Instrument te traže projektne partnere. Glavni cilj događanja je olakšati razumijevanje navedenih programa, uspostaviti prekogranične kontakte i pokazati kako napisati uspješnu prijavu projekta. EEN Makedonija nudi mogućnost sudjelovanja na ovom sajmu trima tvrtkama, s plaćenim troškovima putovanja i smještaja. Ukoliko želite sudjelovati, molimo da svoj iskaz interesa pošaljete na . Više informacija o događaju i poveznicu za registraciju možete pronaći ovdje.

Korea Electronics Show (KES2017), Where the Creative Things are!”

Ovaj najveći sajam elektronike u Seoulu (Koreja) koji se održava od 17. do 20. listopada 2017. godine, nudi mogućnost pronalaska partnera za prijavu na programe Eureka, Eurostars i sve druge bilateralne R&D projekte između europskih zemalja i Koreje. Sudionici će imati priliku saznati najnovije informacije o korejskoj ICT industriji, a dodatne informacije o događaju možete pronaći ovdje. Predstavnica HAMAG-BICRO-a i EEN-a sudjelovat će na gospodarskim susretima te sve zainteresirane tvrtke koje s potencijalnim partnerima ugovore online sastanke mogu putem nje ostvariti inicijalni sastanak. Za iskaz interesa i dodatne informacije javite se na .

“Ideje iz Europe”

Ukoliko imate ideju koja rješava globalne izazove s društvenim i/ili ekonomskim učinkom, zadovoljava potrebe tržište i građana te je potvrđena određenim dokazima, pozivamo Vas da se prijavite na natjecanje “Ideje iz Europe”. Nakon nacionalne selekcije koja će se održati u listopadu 2017. godine, najbolja ideja iz Hrvatske predstavit će se u polufinalu u Tallinnu (Estonija) te nakon toga slijedi finale u ožujku 2018. godine u Den Haagu (Nizozemska). Rok za prijavu na nacionalno natjecanje je 15. rujna 2017. godine. Za događaj je potrebna prethodna registracija, a više o natjecanju možete pročitati ovdje.

Projekt “B Light” grant shema

Živite u pograničnom području Mađarska-Hrvatska, a tražite sufinanciranje za svoj projekt? B Light grant shema je projekt kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća (MSP) na pograničnom području Mađarska-Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Prvi krug natječaja za „Light Concept“ projektne prijedloge otvoren je do 15. rujna 2017. godine i dostupno je ukupno 2.5 mil eura za Light projekte. Više informacija i dokumenti nalaze se na web platformi projekta, a popunjeni obrazac “Light Concept” učitava se elektronski istim putem.

InnoEnergy, “PowerUp! 2017”

InnoEnergy poziva startupe i poduzetnike iz 23 zemlje srednje i istočne Europe na sudjelovanje u trećem PowerUp! 2017 natjecanju. Ukoliko imate ideju/proizvod na području energetike, svakako saznajte više o InnoEnergy jer upravo oni okupljaju najjače europske partnere i trenutno putem natjecanja Power Up! nude priliku za prezentacijom pred investitorima i ugovor od 150.000€.

U prvom koraku se traže dva hrvatska predstavnika željna predstaviti svoju ideju na europskoj razini. Prijave su otvorene do 11. rujna 2017. godine, a za sve ostalo će se pobrinuti Invento Capital Partners.

Enterprise Europe Network (Europska poduzetnička mreža, EEN) najveća je europska potporna organizacija za male i srednje poduzetnike. Glavna svrha mreže je povezivanje partnera na međunarodnom tržištu, tj. u ovom slučaju internacionalizacija poslovanja hrvatskih poduzetnika. Mreža nudi informacije o uvjetima poslovanja na europskom tržištu, pronalazi partnere te omogućuje ostvarivanje kontakata i povezivanja. Europska poduzetnička mreža organizira evente po cijeloj Europi i u ostalim zemljama članicama EEN-a.

  

Logo EENetwork-EN

 

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska

+385 1 488 10 43

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO