Konferencija „EU za mlade“ posvećena programu razmjene studenata u Europskoj uniji i mogućnostima koje se mladim poduzetnicima nude kroz programe Europske unije otvorena je u 12. svibnja 2017. u zagrebačkom Teatru ITD.


Konferenciju su otvorili Ana Odak, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević koji je u uvodnom govoru podsjetio kako je među devet milijuna Europljana koji su sudjelovali u programu Erasmus+ i 40.000 mladih iz Hrvatske. Gđa Odak je obraćajući se okupljenim studentima i mladima rekla kako je njih važno “apostrofirati kao buduće nositelje razvoja”.

U nastavku konferencije “EU za mlade” održani su paneli „Mogućnosti za obrazovanje, stažiranje, volontiranje  i zapošljavanje iz EU fondova“ i „Prezentacija EU iskustava i uspješnih start-up tvrtki“. Na prvom panelu su sudjelovali Kristina Fleischer iz  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Dijana Stilinović iz Agencija za mobilnost i programe EU  i Rade Dubreta, Voditelj Službe za praćenje provedbe projekata, Sektor za bespovratne potpore, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Iskustva s EU Programima i fondovima te uspješne start-up tvrtke su prezentirali korisnici mjere stručnog osposobljavanja za rad Mislav Grubeša i Marko Opančar, korisnica ERASMUS programa Magdalena Delonga, te prdstavnici taart-uo tvrtki Berislav Marszalek (SNAPTAP d.o.o.), Radovan Rusan (Smart Sense d.o.o.), Alan Sumina (Nanobit d.o.o.)  te Andreja Starjački i Petra Vujaković (Oradian  d.o.o.).

Konferenciju koja se održava u okviru „Europskog tjedna“ organizirali su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj. Ovogodišnja, četvrta po redu, konferencija “EU za mlade” organizirana je u suradnji s LEAP summitom, konferencijom posvećenom na start-upu, tehnologiji, poduzetništvu, inovacijama koja je u prostorima sektora kulture Studentskog centra u Zagrebu, uz 2000 mladih iz Hrvatske i svijeta, okupila i vodeće svjetske stručnjake iz više od 30 zemalja koji svoja iskustva dijele s mladima, kojoj je HAMAG-BICRO također bio jedan od sponzora.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 15
  • info@hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO